Hundschampo

hundschampo

Att välja rätt hundschampo till din hund

Hos oss hittar du ett noga utvalt sortiment av kvalitativa och prisvärda hundschampon från flera kända varumärken. Ett bra hundschampo ska inte bara rengöra på djupet utan även vara milt och skonsamt mot din hunds hud och päls. Kom in till oss så hjälper vi dig gärna att hitta ett hundschampo som passar just din hund!

 

allergenius-hundschampoAllergenius ® Dog – För en mer allergivänlig hund

Ett mycket efterfrågat hundschampo vi säljer är Allergenius ® Dog hundschampo som minskar mängden allergen hos din hund. Hundschampots både återfuktar och vårdar din hund på ett helt nytt sätt och ger samtidigt pälsen en fin lyster. Specialschampot är oparfymerat och skonsamt mot hundar med känslig hud. Schampot kan även användas till katter och andra pälsdjur.
Här kan du läsa mer om Allergenius ® hundschampo!

 

hexocilHexocil – Effektiv mot bakterier och svamp

Detta hundschampo är både vårdande och desinficerande som effektivt avlägsnar bakterier och svamp som kan orsaka klåda och hudproblem i din hunds hud och päls.
Schampot är milt och skonsamt mot pälsen och löddrar i både kallt och varm vatten. Hexocil kan du smidigt använda till både hund, katt och häst och finns i två olika storlekar. Här kan du läsa mer om Hexocil hundschampo!

 

Hur ofta ska man egentligen tvätta sin hund?

Det är en fråga som många ställer sig och faktum är att många tvättar sin hund på tok för ofta. Den väl balanserade bakteriefloran i hundens päls fungerar som en skyddsbarriär och kan rubbas vid för mycket tvättande. En eventuell obalans bidrar i sin tur till att din hund kan få klåda i pälsen och även lukta illa.

Det finns såklart flera olika orsaker till att din hund kan uppleva klåda i pälsen och en utav anledningarna kan ibland vara loppor och löss. Kolla därför igenom din hunds päls regelbundet för att åtgärda eventuella angrepp så snabbt som möjligt.

Matallergi är också en vanlig orsak till att många hundar kliar sig så därför är det även viktigt att se över din hunds kost om klådan inte är övergående. Läs mer om våra hundfoder här!

 

Önskar du att komma i kontakt med oss? Här hittar du våra kontaktuppgifter!