Hundfoder

Hundfoder som är anpassade efter din hund

Hos oss hittar du ett noga utvalt sortiment av kvalitativa och smakrika hundfoder som är anpassade just efter din hunds näringsbehov. Vi tillhandahåller hundfoder från: 

Konsten att hitta ett bra hundfoder

Att välja rätt hundfoder är viktigt för att din hund ska tillgodose sig rätt mängd av fett, proteiner och kolhydrater, men även vitaminer och mineraler.
Det är från fettet som din hund hämtar energi för att orka prestera maximalt och för att hålla värmen under kallare perioder.

Likt oss människor är behovet av energi hos din hund mycket varierande beroende på din hunds arbetsuppgifter och dess förväntade prestation.
Hunden har idag många olika typer av arbetsuppgifter – både privat och i arbetslivet.
En hårt arbetande hund kräver ett högre energiintag vid aktiviteter som t.e.x. agility, jakt, spår och sök. Tjänstehundar inom polis- och räddningsarbete kräver också en kost med högt energiinnehåll för att de ska kunna fokusera och prestera efter förväntan.
Tycker du om att löpträna eller cykla tillsammans med din hund kan det vara bra att se över din hunds kost i takt med att du ökar på ditt eget energiintag.

Din hunds storlek och vikt är också viktigt att ta hänsyn till när du väljer foder för att hitta rätt dosering. En mindre hund kräver inte alls samma energiintag som en större hund och kom ihåg att även ålder kan påverka hur din hund tillgodoser sig näringen i maten.
Äldre hundar förbränner vanligtvis inte lika mycket energi som en ung hund och därför är det viktigt att se över din hunds hälsa regelbundet.
Vid kastrering kan din hund även lägga på sig mer hull än tidigare så ha gärna det i åtanke inför ett sådant ingrepp.

Hundfoder som uppfyller kraven

Vanligtvis brukar man dela in hundfoder i ålderskategorier som valpfoder, vuxenfoder och seniorfoder, men det är också viktigt att tänka på din hunds övriga behov utöver de generella kriterierna. Hos oss hittar du även hundfoder som är anpassade efter speciella behov som tex allergier och magproblem, men även efter prestation och uppbyggnad samt till avel.
Välj mellan torrfoder, frystorkat foder och färskfoder.

Har din hund problem med rörelsemekanismen och är stel i lederna rekommenderar vi dig att testa hyaluronsyra, något som givit positiv effekt på många hundar. Hos oss hittar du flaskor med Hyaluron365 på 500 ml och 1000 ml.

Tänk på att vid byte av hundfoder är det viktigt med en invänjningsperiod av det nya hundfodret för att undvika att din hunds mage blir orolig och drabbas av allvarliga magproblem. I regel brukar man introducera det nya hundfodret under ungefär 10 dagar för att successivt öka på mer av det nya fodret tills dess att man helt övergått till det.