Vildsvinsfoder

Foder till vildsvin

Vildsvinsfoder för de olika ändamålen

Det finns flera olika skäl till varför man behöver utfodra vildsvinen med vildsvinsfoder under vissa månader under året. Vintern gör det svårare för vildsvinen att hitta föda och därför behöver vi förse våra vilda djur med viltfoder så att de ska överleva de kalla perioderna.
I jakten på föda förstör ofta vildsvinen delar av jordbrukarnas odlade marker, vilket orsakar stora problem för landbrukarna. Markägarna använder vildsvinsfoder för att locka bort vildsvinen från sina odlade marker så att de kan hitta föda på andra platser än på jordbruksmarkerna. Jägarna har givetvis ett samarbete med markägaren och vill helt naturligt att de skall finnas inom deras jaktområden.

Hos oss hittar du bl.a. Edel vildsvinsfoder som förser vildsvinen med alla viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler. Givetvis säljer vi hel majs (18 kg och 25 kg) och foderärtor på 18 kg/säck, säckar som är smidiga att bära med sig i skog och mark.

 EDEL Vildsvinsfoder

Detta vildsvinsfoder används som foder och lockfoder till vildsvin och är testat med mycket bra funktion och passar mycket väl i foderautomater.
EDEL Vildsvinsfoder är en smaklig blandning och innehåller till 2/3 svenskt spannmål och består av 1/3-del majs, 1/3-del foderärtor och 1/3-del vete i hela kärnor. Priset för en 25 kg säck är 193 kronor.

 Vildsvinen älskar spannmål

Majs

Majs är en mycket energirik och smaklig foderråvara. Svenska Foders 18 kg säck kostar 145 kr.

Majs i 25 kg säck från Spannex kostar 177 kronor säcken

Foderärtor

Foderärtorna är från svenska åkrar. Säcken är på 18 kg och kostar 122 kronor.

Svarthavre – av högsta kvalité

Inte så ofta men ibland frågas efter svarthavre till vildsvinen. Svarthavre har högt fett- och fiberinnehåll. Svarthavre tillför värdefull energi till foderstaten och bidrar till god maghälsa. Säcken är på 25 kg och kostar 183 kronor.