Övriga Fåglar

ovriga-faglar

Foder till alla tänkbara fåglar och fjäderfän

Till gruppen fjäderfä räknas ett brett spektra av fåglar vars uppgift vanligtvis är att producera ägg, kött och fjädrar, men många av oss ser även dessa fåglar som sällskapsdjur som sprider stor glädje i våra liv. Hos oss hittar du foder till bland annat:

Ankmat & mat till änder

Under livets gång förändrar näringsbehovet hos ankor och änder och därför rekommenderar vi dessa två foder som förser dina fåglar med nyttigt foder – från liten till stor!

Fågel Maxi – Ett startfoder i pelletsform för ankor och änder som är laddat med extra vitaminer och mineraler.
Fågel Multi – Detta pelletsfoder passar utmärkt att ge dina ankor och änder efter en övergång från Fågel maxi. Innehåller extra vitaminer och spårämnen. Vid avel blir äggen extra laddade för avkommans skull.

Mat till gäss & gässlingar

Till gäss och gässlingar rekommenderar vi näringsriktig utfodring av dessa 4 olika foderstorter, varav 2 st tillväxtfoder och 2 st foder för den vuxna fågeln som också används vid avel.

Fågel Start – Ett bra pelletskrossat startfoder för gäss som är näringsrikt och främjar en bra fjäderbildning. Extra laddat med vitaminer och spårämnen.
Fågel Maxi – Ett lite starkare tillväxtfoder i pelletsform som är laddat med extra vitaminer och mineraler.
Fågel Multi – Pelletsfoder som innehåller extra vitaminer och spårämnen och vid avel blir äggen extra laddade för avkommans skull. Passar utmärkt att ge den vuxna fågeln som också används vid avel.
Värp Opti – Detta är ett klippt pelletsfoder som är mycket näringsrikt för den värpande gåsen. Hög aminosyranivå borgar för en god äggproduktion och en fin fjäderdräkt.

Kalkonfoder

En proteinrik utfodring för att tillgodose de växande kalkonernas behov samt ett näringsrikt foder till vuxna kalkoner.

Kalkon Start – Ett bra och näringsrikt, pelletskrossat startfoder för dina kalkoner som också främjar en bra fjäderbildning. Extra laddat med vitaminer och spårämnen.
Fågel Maxi – Ett lite starkare tillväxtfoder i pelletsform som är laddat med extra vitaminer och mineraler.
Fågel Multi – Detta pelletsfoder innehåller extra vitaminer och spårämnen som vid avel gör äggen extra laddade för avkommans skull.

Fasanfoder

Ett foderprogram som ger fasanerna en bra start i livet och fina möjligheter att utvecklas – Både i hägn och i fritt tillstånd!

Fågel Start – Detta foder passar dina kalkoner under det tidiga stadiet och är näringsrikt och främjar en bra fjäderbildning. Pelletskrossat startfoder som är extra laddat med vitaminer och spårämnen.
Fågel Maxi – Tillväxtfoder i pelletsform som är lite starkare och dessutom laddat med extra vitaminer och mineraler.
Fågel Multi – Ett pelletsfoder som innehåller extra vitaminer och spårämnen som vid avel gör äggen extra laddade för avkommans skull.

Duvfoder

Majs (Franska), 25 kg – Majs hemtaget främst till duvor. Majsen håller väldigt hög kvalité och skiljer sig från den s.k. fodermajsen vi har i lager, då den är väldigt dammfri och rensad.

Natural Allround – Detta allroundfoder kan ges till främst brevduvor året om och är lämpligt för både stora och små duvraser.
Innehåller 15% popcorn majs och kan därför också användas för småduva raser. Dessutom innehåller det 27% gula & gröna ärter, 22% vete, 18% milo, 8% dari, 3 % cardi, 2% småfrø, 1% solros.

Hirskolvar

Hirskolvar är väldigt fettrik och fåglarna älskar den söta och goda smakenHirskolvar i påse – Tyrol – Fåglarna älskar hirs, det är både sött och gott. Hirskolven får nog ses mer som godis för sällskapsfåglarna. Eftersom hirskolven är väldigt fet, bör det ges mer sparsamt. Annars är risken stor att de blir överviktiga, vilket absolut inte är bra!

Utöver hel och halvfoder hittar du här även alla spannmål som havre, hel och krossad korn, fodervete och majs, samt solrosfrön och foderärtor.

Önskar du att komma i kontakt med oss? Här hittar du våra kontaktuppgifter!