Höns tillbehör

hons-tillbehor

Höns tillbehör med hög kvalitet

Hos oss hittar du ett handplockat sortiment av hönstillbehör.  Dessa passar utmärkt som komplement till vårt högkvalitativa utbud av hönsfoder. Välkommen in till oss så hjälper vi dig att välja ut de tillbehör som passar just efter dig och dina höns behov!

  • Vattenautomater
  • Foderautomater
  • Fodertråg
  • Värmearmaturer & Lampor
  • Leksand & Sandlådesand
  • Ströprodukter
  • Desinficeringsmedel & Loppbekämpning Fri tillgång till rent och friskt vatten är viktigt för dina höns välbefinnande. Hos oss hittar du hönstillbehör såsom vatten- och foderautomater, som förser dina höns med deras dagliga behov av näring. Våra vatten- och foderautomater finns i både plast och i plåt, samt i flera olika storlekar efter önskat behov.
    Fodertråg är ett annat bra sätt att förse dina höns med foder på och är smidiga att fylla på samt minimerar foderspillet.

Till de små kycklingarna hittar du här värmearmaturer med tillhörande lampor som hjälper de att hålla värmen – Kom ihåg att placera armaturen med rätt avstånd för att ställa in rätt temperatur till de små liven!

För att hålla nere ohyrebeståndet har vi Stalosan F för bädden och Kiselgur att pudra med.  För att dina höns ska må bra behöver de sköta om sin fjäderdräkt och det gör de gärna i sandbad med leksand/sandlådesand. Vi säljer säckar på 20 kg. Stallvitals stallströ,  är en uppskattad blocktorvprodukt, som hönsen också älskar att bada i.

Hos oss hittar du ströprodukter av olika slag så dina höns får en behaglig bädd att vila på. Vi säljer krossad halmpellets, kutterspån och Mästers blocktorv av riktigt hög kvalitet samt värmebehandlad hackad halm som minskar uppkomsten av mögel.

För en god hygien i hönshuset finns desinficeringsmedlet Virkon och Stalosan F som är helt ofarlig för både djur och människor.

Kiselgur

Kiselgur är en giftfri produkt som håller lopper och löss borta på bl.a höns

Vi säljer 100% ren Kiselgur, 1 kg, ett giftfritt sätt som tar död på oönskade loppor och löss. Kiselgur lägger sig som en hinna på loppan och helt enkelt kväver den.

Förpackningen ligger på 1 kg och kostar 229 kronor. Finns även en mindre förpackning på 0,5 kg, som visserligen är till häst, men är samma produkt, pris 139 kronor.

Tips och Varningar om Kiselgur

Kiselgur är helt säkert att använda runt husdjur och barn, så länge de hålls på avstånd när du strör ut materialet.

Använd därför en skyddsmask för att inte andas in Kiselgur. Det kan vara skadligt vid inandning, eftersom det pulverformiga ämnet fastnar på allt som är fuktigt, bl.a. dina lungor. Du bör därför också ha skyddsglasögon för att skydda att damm tränger in i ögonen.

Kisegur är nämligen olösligt i allt, t. ex. oljor, alkohol och vatten. Kiselgur är starkt fuktupptagande, tar upp fyra gånger sin vikt vatten utan att bli flytande och suger över huvud taget åt sig det mesta. Kiselgur används därför ofta  för uppsugning av vätskor och till filtrering där slemmigare ämnen skulle täppa till filter.

Hur använder jag det i hönshuset?

Produkten Kiselgur vi säljer är 100% ren. Kiselgur är en förebyggande åtgärd mot kvalster. Till sandbad använder du 1,5 dl kiselgur som blandas i 10 liter torvströ/sand/jord. Kiselgur kan även med fördel strös över redet. Vid konstaterat kvalsterangrepp: Preparera alla ytor hönsen kommer i kontakt med, så som väggar, tak och golv, med kiselgur. Låt kiselguren vara i 2-3 veckor varefter det städas bort och om nödvändigt ny kiselgur appliceras.
Önskar du att komma i kontakt med oss? Här hittar du våra kontaktuppgifter!

Tillbaka till hönsfoder