Kattmat

kattmat

Kattmat med alla viktiga näringsämnen och smaker

Hos oss hittar du ett noga utvalt sortiment av kattmat som innehåller alla näringsämnen som din katt behöver för att må bra. Vi säljer endast kattmat från tillverkare med höga krav på kvalité och här nedan kan du läsa mer om vilken kattmat som passar just din katt!

Din katts näringsbehov är mycket individuellt beroende på dess ålder och fysiska aktivitet. En katt som mesta dels är inomhus har inte alls samma näringsbehov som en katt med möjligheten att leva ute i det fria. Därför är det viktigt att se över din katts hälsa regelbundet och utvärdera om den får i sig tillräckligt med näring för att må bra.

Katter är köttätare och därför bör kattmaten innehålla en så hög procentsats som möjligt av just kött eftersom de tillgodoser sig näring och energi genom den köttrika kosten. Katter får genom en kost med mycket kött i sig ämnet taurin som katten själv inte kan producera. Taurin är viktigt för katternas syn och brist på detta ämne kan leda till blindhet.

Kom ihåg att det är viktigt att din katt får i sig vätska då katter generellt brukar vara dåliga på att dricka vatten. Ha därför i åtanke att alltid ge din katt fri tillgång till friskt och rent vatten. Har du en katt som spenderar mycket tid utomhus? Glöm inte att placera ut en vattenskål även ute så att din katt får möjlighet att dricka vatten även där.

Hos oss hittar du både torrfoder och färskfoder till din katt med olika smakvariationer och storlekar på förpackningarna. Vi säljer kattfoder som är anpassade efter din katts alla åldersstadier – från ungkatt till senior. Dessutom har vi även kattfoder anpassade efter matallergier.

Önskar du att komma i kontakt med oss? Här hittar du våra kontaktuppgifter!