Hexocil

hexocil-schampo

Hexocil – Vårdande och desinficerande schampo

hexocil_cee774a36ca895df1e9e814d542c24d3Hexocil är ett effektivt schampo för både hund, katt och häst. Det innehåller en desinficerande komponent som fungerar effektivt mot att avlägsna ett stort antal bakterier och svampar som kan orsaka besvär i pälsen och orsaka hudsjukdomar.

Schampot lämnar efter sig en ren och glänsande päls och med dess höga tvätteffekt är den dryg och räcker därför länge. Hexocil har en frisk doft och löddrar i såväl varmt som kallt vatten, vilket gör att du kan välja vilken vattentemperatur du vill tvätta ditt djur i.

Hexocil innehåller 0,5% hexetidin och har en låg giftighet vilket gör att överkänslighetsreaktioner är väldigt ovanliga.

 

Så här använder du Hexocil

Börja med att spola av ditt djur så att pälsen är väl genomfuktad. Applicera därefter Hexocil och arbeta upp ett lödder – Kom ihåg att Hexocil löddrar i både varmt och kallt vatten!
Låt därefter schampot verka i ungefär 10-15 minuter och skölj sedan noggrant. Om ditt djur har en känslig hud rekommenderas att du sköljer direkt efter du arbetat in schampot.

Tänk på!

  • Undvik kontakt med ögonen och tvätta alltid dina händer efter användning.
  • Skölj av direkt om ditt djur har en känslig och irriterad hud.
  • Använd inte tvål i kombination med Hexocil då tvålen inaktiverar hexetedinet.
  • Förvaras oåtkomligt för barn.
  • Förvaras torrt och i rumstemperatur.

Finns i två olika storlekar: 200 ml och 500 ml