sockerfoder

Betfor strimlad, 15 kg

Betfor består av ca. 90% torkad betfiber och ca 10% melass med ett naturligt innehåll av mineraler och vitaminer. Betfor har funnits i mer än 60 år och i takt med att hästsporten har vuxit har allt fler upptäckt att ett tillskott av Betfor får hästen att både prestera och må bättre.

Utseende och hållbarhet
Betfor finns i form av snitsel och pelletter. Betfor är en naturprodukt – färg och struktur på snitsel kan alltså variera något mellan åren. Näringsinnehållet är dock alltid detsamma. Betfor har lång hållbarhet och kan lagras under lång tid utan att näringsinnehållet förändras.

Betfor; strimlad 15 kg 109 kronor

 

Betfor, pelleterad, 30 kg

Klicka på PDF-bilden å läs om frågor och svar angående betfor.

Betfor; pelleterat 30 kg 185 kronor

Speedi-Beet, 20 kg

Ett toppkvalitativt fiberhaltigt kompletteringsfoder till alla typer av hästar och ponnies.

Består av värmebehandlade fibrer från sockerrör varifrån sockret är borttaget. Speedi Beet är till 95% sockerfritt. Speedi Beet skall blötas upp i vatten (minst 5-15 minuter) innan användning. Kan med fördel delar eller hela mängden av spannmål, på så vis att den samlade fodergivan får ett minskat innehåll av stärkelse. Kan också komplettera hö/hösilage.

Speedi-Beet, 20 kg 299 kronor

Fibre-Beet, 20 kg (slut i lager)

Ett toppkvalitativt fiberhaltigt kompletteringsfoder till alla typer av hästar och ponnies.

Ett lättsmält foder med ett högt innehåll av lättsmälta fibrer, lämpligt för de flesta hästar och ponnyer. Fibre-Beet består bland annat av mikroniserade (värmebehandlade) fibrer från sockerproduktion (där man tagit bort sockret), lucern och havrekli. Kombinationen av mikroniserade betfibrer och lucern ger ett högre innehåll av lättsmälta fibrer jämfört med bara betfibrer. En av fördelarna med Fibre-Beet är den korta uppblötningstiden (15-45 minuter i varmt respektive kallt vatten) innan användning.

Fibre-Beet,20 kg 425 kronor

 

Melass, 15 kg

Melass utvinns i sockertillverkningen och är ett smakligt och energirikt fodermedel. Melass används som foderråvara och som enskilt foder vid utfodring av idisslare, häst och svin. Den förbättrar smaken och har dietisk verkan. Melass är också ett bra bindemedel vid pellettering och binder dessutom damm. Melass används även som ensileringsmedel och som substrat vid bioteknisk produktion. Melass tillverkas under betkampanjen september – december. Tillverkning sker vid sockerfabriken i Örtofta, Produkten finns tillgänglig hela året. Melass är flytande och brunsvart i färgen. Melass går bra att lagra och påverkas normalt inte av en längre tids förvaring så länge den inte späds ut. Finns i större förpackningar att ta hem på beställning. I butiken finns 15 kg dunk.

Melass, 15 kg 229 kronor