Att skaffa höns

hons

Att skaffa höns – Enklare än vad man kan tro!

Allt fler har insett nyttan och nöjet med att skaffa höns och faktum är att det inte är så svårt som man kan tro att ta hand om dessa husdjur då de är ett ganska självgående djur. Kom in till oss så hjälper vi dig med dina frågor och funderingar kring att skaffa höns – Här hittar du hönsfoder och de hönstillbehören du behöver för att dina höns ska underhålla en god hälsa.

Höns är väldigt trevliga djur och kräver väldigt lite underhåll. För att de ska må bra är det viktigt att de får vistas i naturen dagligen – Gärna fritt på tomten om möjligheten finns men annars kan man göra det trivsamt för dem i en inhägnad hönsgård. Kom ihåg att hålla hönsen under uppsikt om de får vandra fritt på din tomt då risken annars finns att hök eller räv kan ta dem.
Ett näringsrikt foder, tillskott av snäckskal och fri tillgång till vatten är också viktigt för att dina höns ska må bra. Givetvis kan vi hjälpa dig med detta!

Hönan och ägget

Att ha egna höns är faktiskt väldigt klimatsmart – Tänk dig en egen liten äggfabrik på tomten!
En höna ruvar på sina lagda ägg i ca 21 dagar innan de kläcks till duniga små kycklingar. Färgen på äggen kan variera stort beroende på hönsraser men däremot har färgen på äggskalet ingen betydelse för vilken smak ägget har utan det beror till stor del på vad hönan äter för kost.

En frisk hushållshöna värper ungefär 150-200 ägg/per år men det finns hönsraser som värper nästan dubbelt så många ägg. Extra ljus och värme kan stimulera hönsen att värpa mer men det brukar däremot bidra till att hönan värpt färdigt efter bara 1-2 år, istället för en värpperiod på omkring 4-5 år.

Nyttigt om Fjäderfä

Ta dig gärna en titt i Svenska Foders folder nedan – Nytt och Nyttigt om Fjäderfä. Här hittar du information om Svenska Foders säckfodersortiment och du får tips och råd om hur du på bästa sätt använder fodersorterna. Här kan du också enkelt se vilka foder som rekommenderas till dina fåglar exempelvis värphöns, vaktlar, ankor, fasaner och kycklingar m.fl.  Du hittar också annan matnyttig information och tips om produkter som kan vara bra att ha till fåglarna. Foldern innehåller 6 sidor och du skrollar dig ner på sidorna. Trevlig läsning!                                 

All produktion av foder sker i Sverige!

Alla Svenska Foders foder produceras på anläggningar här i Sverige!
Det gör att du kan känna dig säker när du handlar deras foder. De har ett gediget kontrollprogram för att säkerställa att produkterna exempelvis är Salmonellafria. De följer de bransch riktlinjer som finns och använder endast GMO fria råvaror.

Önskar du att komma i kontakt med oss? Här hittar du våra kontaktuppgifter!