vinterbild_hastar

Djuren behöver tillgång till vatten dygnet runt - Värmehink på vintern är lösningen

Det är faktiskt så att hästar behöver mer vatten vintertid än under sommaren! Det beror så klart på att de äter färskt gräs som innehåller stora mängder vatten (ungefär 60-80%), det gör att de inte behöver dricka lika mycket som på vintern.

Förstoppningar är vanligt vintertid och i de flesta fall beror det på att hästarna druckit dåligt och stått stilla en stor del av dagen. En vuxen häst på 500kg behöver ca 25 liter vatten per dygn i underhållsbehov. Arbetar den så att den svettas behöver den mycket mer.

Hästens vatten skall helst ha en temperatur på 10-20 C. Studier har visat att ponnier och hästar dricker ca 40% mer om vattnet håller denna temperatur.

Rengör vattenkärlen dagligen och se till att vattnet inte fryser. Snö eller is räcker inte som vattenkälla vintertid.

Willab Värmehink 20 L F
Willab Värmehink 20 L B

Värmehink Willab, 20 liter

Värmehink från Willab rymmer 20 liter och är avsedd att användas utomhus eller i ouppvärmda utrymmen under den kalla årstiden. Värmehinken är tillverkad av plast i livsmedelsgodkänd kvalitet, som både är kraftig och isolerande.

IP68-klassad, vattentät transformator och sladd ingår.

 

Pris; 1189 kr

Värmehinken är frostfri ned till –20 °C i vindstilla förhållanden och håller då en vattentemperatur på +10-15 °C. Hinkens inbyggda termostat startar när den omgivande temperaturen är ca +3 °C. Hinken rymmer 20 liter med 2-litersskala och står stabilt på en bred botten och har en kraftfull grepe. IP68-klassad, vattentät transformator och sladd ingår. Lämplig för både häst och får.

Pratiska tips:

  • Starta upp baljan/hinken innan kylan kommer. Den tinar inte upp redan fruset vatten.
  • Anslut inte produkten innan den är fylld med vatten. Vid extrem kyla, fyll inte ända upp och fyll gärna med tempererat vatten.
  • Räcker inte sladden till, använd skarvsladd godkänd för utomhusbruk.
  • Montera transformatorn så den sitter fast i vägg eller stolpe så inte djuren kommer åt den.
  • Produkten bör installeras med jordfelsbrytare.