Stallströ

Vi lagerför och säljer en mängd olika produkter för att ditt djur skall må bra med sin bädd. Här hittar du kutterspån, spånpellets, torv, torvmix, halmhack, halmpellets och halmpelletskross. Prislista för de olika produkterna hittar du här >>

Torr och ren blocktorv till både häst. Hönsen älskar att bada i denna torv. Utmärkt för trädgården

Mullmästers StallVital Blocktorv finns att köpa på Tungelstaboden

Stallvital Torv - En ren och torr naturprodukt!

Denna produkt har av kunderna fått många namn... fintorv, guldtorv och gröna torven. Kärt barn har många namn.

Stallvital består av kvalitetssäkrad blocktorv, som bryts på noga utvalda mossar i Sverige. Torkning och lagring säkerställer en högkvalitativ produkt utan skadliga dammpartiklar.

Torven är siktad. Säcken väger mellan 20-23 kg. Innehållsmässigt motsvarar det cirka 270 liter. 

Stallvital binder effektivt ammoniak, vilket bidrar till en behaglig luft i stallet. Eftersom produkten är relativt torr, fryser den inte.

Uppsugningsförmågan är mycket hög, vilket gör att strömängden minskar och gödselstacken krymper. Stallvital är också en mycket bra jordförbättrare. Inget annat strömedel binder kväve i så hög grad som torv. Förutom den stora skaran hästägare, har det visat sig att även hönsen trivs alldeles utmärkt att ha denna produkt som underlag. Min leverantör berättade nyligen att de har en kund som åker 10 mil för att köpa 2 balar, det är vad det går åt om året till hennes hamstrar.

RS Mustang Torvströ till främst hästbädden

RS Mustang® Torv - marknadsledande på torv!

RS Mustang® är marknadsledande på torv och har tillgång till flera torvmossar i Sverige. De garanterar för bästa kvalité året om. 

Binder ammoniak och är dryg vilket minskar gödselvolymen avsevärt. Produkten har lågt PH-värde, vilket gör den ogynnsam för bakterier och bidrar till att luften i stallet blir bra.

Eftersom bönderna föredrar gödsel med torv, jämfört med spån som strömedel, är det relativt lätt att bli av med det.
I butiken finns endast 300 liters balar, men säljs även i små 200 liters förpackningar.

RS Mustang Torvmix är en blandning med torv och kutterspån för att få en ljusare och luftigare bädd för hästen

RS Mustang® torvmix - en blandning av torv och kutterspån!

TorvMix är en blandning av torv och kutterspån med många utmärkta egenskaper. RS Mustang® är marknadsledande på Torvmix. De garanterar för bästa kvalité året om.

Torvmix är luftig och torr, med lika stor mängd torv som kutterspån. Det ger ett ljusare alternativ till den oblandade torven. Ammoniakbindande, lättskött och ekonomisk. Fryser inte på samma sätt som den oblandade torven. Binder damm. Packas i 300 liters balar. 

RS Mustang Kutterspån är ljus och fräsch. Passar utmärkt till hästen och smådjuren.

RS Mustang® Kutterspån - spånflingor från gran och tall

Kutterspån av hög kvalitet och det ljusaste alternativet av alla våra ströprodukter. Den klassiska doften föredras av många. Framställs av tall och gran. RS Mustang® Kutterspån har blandade spånflingor vilket gör bädden mjuk men samtidigt också bra uppsugningsförmåga. Produkten är damm avskild. Packas i 25 kg balar.

Spånpellets är ljust och lätt att mocka i

RS Mustang® Kutterspånpellets - ljus och lätt att mocka! 

Ströpellets är en svensk produkt av, som mjukpressats till en kutterspån som mjukpressats till pellets. Produkten har en väldigt hög uppsugningsförmåga. Kutterspånpelletsen lämpar sig inte som bränslepellets.

Att man kan spara tid, plats och pengar med Kutterspånpellets är kanske gott nog, men här är fler fördelar som våra användare framhåller, bl.a. hög uppsugningsförmåga, dammfritt efter vattning,  en ren naturlig svensk produkt utan tillsatser, lätt att lagra och hantera, lättmockad och tidsbesparande, minimal mängd medföljer gödseln, praktisk förpackning att ha i transporten, ljust och fräscht.
För hästar med hosta eller torra hovar kan man välja att vattna lite extra emellanåt. Är det en vinter med hög luftfuktighet kan man välja att vattna mindre för att inte underlaget ska bli för blött. En vattnad bädd är inte mättad. Vanligt spån har en fukthalt på ca 40-50%, pelletsen har en fukthalt på 8-10% och när det vattnats är fukthalten ungefär 30%, alltså fortfarande lägre än vanligt spån. Säcken väger 15-16 kg.

En fuktig disktrasa suger också bättre en en torr...

Främsta skillnaden mellan bränslepellets och kutterspånpelletsen är att till bränslepellets använder man små partiklar, som sedan hård pressas för att få så bra bränsleeffekt som möjligt. Kutterspånpelletsen är mjukpressad av kutterspån, d.v.s. större partiklar. Helt naturligt dammar därför kutterspånpelletsen mindre som torr produkt.

Skillnad kan också enkelt kännas om man fuktar de både produkterna, bränslepelletsen har en helt annan lukt än kutterspånpelletsen. Prova så känner ni.

 

RS Mustang Halmpellets används till hästbädden. Halmpelletsen håller en hög kvalite

RS Mustang® Halmpellets - en suverän produkt som måste testas!

Halmpellets är pressad värmebehandlad halm, med god uppsugningsförmåga och utan tillsatser.  RS Mustang® halmpellets är trumtorkad, något de är ensamma om i Norden. Halmpellets är mycket porös och uppsugningsförmågan är hög.

• Absorberar ammoniaklukt
• Går åt ca 1 säck i veckan per box
• Är extremt torr, endast 10% fuktighet.
• Har extremt bra absorberingsförmåga, suger 5 gånger sin egen vikt.
• Behöver inte vattnas på.
• Den dammar minimalt och fryser inte.
• Fjädrande och torr madrass för hästen
• Lätta att hantera och lagra.
• Packas i ca 13-14 kg säckar.

Halmpelletsen är precis som spånpelletsen känslig för fukt och skall därför förvaras under tak eller ordentligt inplastade. 

RS Mustang Halmpelletskross passar till hästbädden. Lämplig och hästen gärna vill äta av pelletsen, då kan den krossade pelletsen vara att föredra

RS Mustang® Halmpelletskross - här behövs inget extra fukt!

RS Mustangs Krossade Halmpellets är också en ny produkt på marknaden. Rekommenderas till mindre hästar och ponnyer som kan ha svårt att krossa exempelvis halmpellets eller spånpellets. Dessutom har det ju tyvärr visat sig att några hästar eller ponnyer med förkärlek äter pelletsen, då kan den krossade pelletsen vara bättre.

• En ren naturprodukt skapad efter vår unika halmpellets.
• Uppsugningsförmågan är omedelbar.
• Extremt torr.
• Fryser inte
• Ger mindre gödselmängd än exempel halm.
• Lätta att hantera och lagra.
• Packas i cirka 11 kg säckar.

Kutterspån i småbal. En liten kompakt förpackning, speciellt framtagen till de små husdjuren

Burströ för smådjur - Staben levererar alltid högsta kvalité!

Detta strö är siktat och damm separerat kutterspån av mestadels gran. Förpackningen är komprimerad i en liten och smidig förpackning om ca 4 kg.

 Har man inte så bra med lagringsmöjligheter, passar denna förpackning alldeles utmärkt till smådjur, kanin, marsvin, höns, hamster och möss.

Pris för denna är 39 kronor. 

Bokspån fin, 15 kg - Dammfritt smådjursströ

En helt naturlig produkt av fint bokspån. Bokspånet dammar inte å passar perfekt för de små djuren.

  • Burströ av naturligt bokspån
  • Dammfritt
  • Hygienisk, absorberande och binder lukt
  • För smådjur, fåglar och terrariedjur
  • Säcken väger 15 kg

Priset för en säck på 15 kg är 136 kronor        

 

 

Easy-Strö är finhackad och värmebehandlad halm i 25 kg säck. Mycket populär bland höns. Passar givetvis även till hästen eller övriga små djur.

Easy-Strö - Finhackad halm. Popis både till både häst och höns!

Är en dammfri finhackad halm utan tillsatser, med mycket god uppsugningsförmåga. Easy-Strö är mer finhackad än RS Mustang Halmhack. Produkten lämpar sig alldeles utmärkt för alla typer av djur. Produkten är värmebehandlad upp till 100 grader. Produkten tar upp minimal plats i jämförelse med vanlig halm. Packas i balar om 25 kg.

Easy-Way - Finkrossad halmpellets 16 kg

Easy-Way är den mest finkrossade halmpelletsen. En ren naturprodukt. Uppsugningsförmågan är omedelbar. Passar till alla djurslag, men eftersom den är väldigt finkrossad passar den väldigt bra för de små djuren, ex.vis. kycklingar. Några av kunderna har testat den till toaletten för marsvinen och tycker att den varit suveränt bra, bra uppsugningsförmåga och ganska luktfri. Säcken väger 16 kg och kostar 79 kronor.

 

Havrehalm, 2 kg

Havrehalm är ett strå ifrån havreplantan , Havrehalm är uppskattat som liggunderlag då det har en god värme isolerande egenskap samtidigt som det har en bra fukt absorberande egenskap. Produkten är avsedd i första hand till smådjuren. Under denna härliga årstid kan den med fördel även lämpa sig för jordgubbsplantorna.
Priset för en förpackning på 2 kg är 47 kronor.

 

TOA-LÄTT papperspellets i storsäck om 55 liter

TOA-LÄTT en papperspellets i 20 liters förpackning till kattlådan och smådjur

Toa-lätt - Pappersströ pellets till kattlådor och smådjur

TOA-LÄTT katt och smådjurs strö är ett strö som används till både kattlådor och djur burar.
Den pappersbaserade pelletsen suger snabbt upp det blöta och fuktiga i avföring och urin.
Den höga uppsugningsförmågan ser till att kattlådor och djur burar håller sig torra och fräscha.
Ej klumpbildande. 

Finns i två storlekar

  • 20 liter  69 kronor
  • 55 liter 159 kronor