Alpacka foder

Till Alpackor finns fodret Edel Camelia, som du köper på Tungelstaboden

EDEL CAMELA

Edel Camelia är 3 mm pellets,  som  är ett näringsrikt kompletteringsfoder, allt-i-en-säck, protein, mineral, viatmin, fiber & selen, avsett att utfodras tillsammans med grovfoder och friskt vatten till kameldjur som kamel, dromedar, alpacka, vikunja, lama, guanaco. Beroende på grovfoderkvalitet justeras mängden Edel Camelia efter behov.
Lamadjur generellt har inget behov av spannmål. Edel Camelia är ett foder som inte innehåller spannmål så stärkelsenivån är en av marknadens lägsta. Andelen stärkelse är så låg som det bara går faktiskt, för att man skall kunna tillverka en pellets.
Edel Camelia, är ett mycket smakligt tillskott och är ett "allt-i-ett-foder", man behöver således inte pytsa med flera olika tillskott för att tillgodose djurets behov. Dessutom är de flesta lamadjur/camelider sparsmakade, framförallt är det svårt att utfodra mineraler som de såväl behöver. I Edel Camelia finns organisk selen tillsatt. Andelen Omega3-fettsyror i Edel Camelia är så hög som 9000 mg Omega3-fettsyror. Zink-innehållet har justerats och förbättrats avsevärt.
Edel Camelia innehåller till största delen Svenska råvaror och fodrets innehåll är anpassat efter nordiska förhållanden.
EDEL CAMELIA finns på Tungelstaboden och säcken är på 20 kg. Pris; 232 kr.
Tips: Man kan med fördel hälla pelletsen över grovfodret så djuren får leta lite efter pelletsen, lite som terapi.
Fölpellets: Man kan med fördel använda GAIN Foal Pellets (4mm pellets) till alpackaföl. Produkten är smaklig och innehåller bl a mjölkpulver. Det fodret beställer du också från Tungelstaboden

Tryck HÄR för mer info!

Till Alpacka fölen kan med fördel GAIN Foal Pellets (4mm pellets) till alpackaföl. Produkten är smaklig och innehåller bl a mjölkpulver. Det fodret beställer du från Tungelstaboden