Spillers hästfoder
Spillers logga

SPILLERS Hästfoder

För närvarande har vi inga möjligheter att få hem fodret till butiken

SPILLERS® tog fram den första blandningen av hästfoder i Storbritannien på 1950-talet. Sedan dess har SPILLERS® visat vägen för innovativa nutritionella produkter. SPILLERS® har länge varit generationers första val – från några av världens mest kända hästar till familjens ponny. Tungelstaboden har några av Spillers produkter i lager. Är det någon annan produkt du har funderingar ikring, hör gärna av dig till Tungelstaboden.

Spillers Happy Hoof blandning

SPILLERS Happy Hoof, är ett godkänt foder för hästar med fång*, eller för hästar där risk för fång finns. Fodret består av en blandning av naturliga fibrer, med lågt stärkelseinnehåll, vilket gör fodret idealisk för hästar och ponnyer som lider av fång. Det låga kaloriinnehållet gör Happy Hoof  idealisk även för ponnyer i vila eller lätt arbete. Happy Hoof är lämpligt som konvalscentfoder. Happy Hoof kan användas som ett vanligt färdigfoder, men kan också ersätta hela eller delar av grovfodergivan. Den naturliga blandning av fibrer, bidrar till att förlänga ättiden.

*Godkänt av Laminitis Trust.

HAPPY HOOF

Naturliga fibrer, med lågt stärkelseinnehåll
275 kr 20 kg säck
  •  
Godkänt
Fångfoder
Senior Conditional Mix, utseende

Spillers Senior Conditional Mix, är ett müslifoder av högsta kvalité för äldre hästar. Ett utmärkt foder med extra energi i skonsam form för äldre aktiva hästar, samt till dem som har lätt för att tunna ur i hullet. Fodret innehåller lättsmält värmebehandlad spannmål kombinerat med smältbara fibrer av hög kvalitet. Fodrets fina struktur gör det lättuggat även för hästar med dåliga tänder. Proteinråvarorna har valts mot bakgrund att den äldre hästen i allt högre utsträckning blir beroende av att fodrets aminosyra sammansättning är optimal. Hästens egen produktion av B-vitaminer försämras ofta med åldern, varför dessa finns tillsatta. Levande jästkultur ingår för att förbättra fibernedbrytningen och magtarmhälsan och glukosamin för att hålla lederna smidiga och rörliga. kelaterade mineraler, vilka tas upp och utnyttjas bättre än mineraler i vanlig form ingår och nivåerna av antioxidanterna E-vitamin och selen ligger högt.

Senior Conditional Mix

Skonsam för äldre eller hästar som har lätt för att tunna ur i hullet
275 kr 20 kg säck
  •  
Senior
Spillers High Fibre Cubes utseende

Spillers High Fiber Cubes är ett godkänt fångfoder* i pelletsform. Den speciella blandningen av olika fiberkällor samverkar för att förbättra magtarmhälsan och matsmältningen. Fodrets sammansättning motverkar också de beteende som brukar gå under benämningen ”heta hästar”. Fodrets låga stärkelse- och kaloriinnehåll gör den idealisk för hästar och ponnyer som lider av fång.
Kan med fördel blötläggas,  ca 30 minuter i varmt vatten, för att bilda en gröt, bra för  hästar och ponnyer med dåliga tänder.  Innehåller en blandning av naturliga fibrer som gör att din häst eller ponny får längre ättid.

*Godkänt av Laminitis Trust.

High Fibre Cubes

Godkänt Fångfoder i pelletsform
229 kr 20 kg säck
  •  
Godkänt
Fångfoder

SPILLERS HÄSTGODIS