Hästfoder

En stor vikt läggs för att skapa rätt hästfoder till din hästs alla stadier i sitt liv

Högkvalitativa hästfoder för en sund och god hälsa

Hos oss hittar du ett noga utvalt sortiment av hästfoder som håller en jämn och hög kvalitet – Dessutom försöker vi, så långt det är möjligt, att tillgodose våra kunder med hästfoder tillverkade av våra svenska råvaror med hänsyn till miljön.

Kom in till oss så hjälper vi dig gärna att välja ut ett bra och prisvärt foder som passar just din hästs näringsbehov beroende på dess fysiska aktivitet. I vårt foderlager finner du hästfoder från Krafft, Svenska Foder, Spannex och Brogaarden.

Tryck på länkarna under respektive logga nedan,  för att läsa mer om leverantörerna och deras foder

Dodson&Horrells foder kommer från företaget Brogaarden. Tungelstaboden har ett brett sortiment av Dodson&Horrells produkter i lager

Brogaarden Foder 

 

För att hästen skall kunna prestera, är det viktigt med rätt foder

Hobby eller Proffs – här är vi lika

Det spelar ingen roll om du har hästsport som en hobby, om du är professionell ryttare eller kusk – Självklart vill du att din häst skall må bra och kunna prestera efter förväntan. Det märks tydligt om din häst mår bra och därför är det viktigt att hästfodret är anpassat efter hästens känsliga mage och tarm.  

Vi har ett heltäckande fodersortiment för alla hästar och användningsområden. Oavsett om du föredrar pellets eller müsli har vi de rätta produkterna. Råvarorna håller samma höga kvalitet och är varsamt kombinerade – vad du än väljer.

Vad är skillnaden på pelletsfoder och müslifoder?

  • Pelletsfoder tillverkas genom att råvarorna krossas, blandas och pressas till pellets. Det är en kombination av värme, tryck och råvarornas egna egenskaper som håller ihop pelletsen.
  • Müslifoder tillverkas genom att råvarorna ångkokas i minst 60 minuter. Hur mycket av müsliblandningen som ångkokas kan variera för de olika fodren. Ångkokningen gör att stärkelsens smältbarhet ökar, vilket underlättar hästens upptag av energi.

För att lättare kunna välja rätt foder till sin häst, delas ofta fodersorterna in enligt följande: 

  • Högpresterande foder – För hästar som tränar hårt och/eller tävlar regelbundet.
  • Normalpresterande foder – För fritids- och sporthästar i lätt och medelhårt arbete.
  • Heta hästar, explosiva och temperamentsfulla hästar, som ibland kan vara svårfödda och känsliga för havre
  • Avel- och uppfödning – För dräktiga och digivande ston, avelshingstar, föl och växande unghästar.
  • Konvalescenter –  För hästar som under perioder motioneras mindre än normalt.
  • Seniorhästar, äldre hästar (åldern kan variera, men normalt 16-18 plus) med ökat behov av protein och energi.

Dessutom anges ofta tydligt energi- och proteininnehållet, för att fodret lättare skall kunna anpassas till det grovfoder man ger.

Dessutom hittar du här även ett brett sortiment av fodertillskott från flera kända varumärken.

Förutom ett högkvalitativt hästfoder och tillskott är det även viktigt att stimulera din häst med aktivering då ridturer eller promenader av olika orsaker ibland uteblir. Hos oss hittar du både hästleksaker och aktivitetsgodis som din häst tycker är gott att slicka på.

Som ett komplement till hästfoder och tillskott hittar du här även stalltillbehör och stängsel, samt ett prisvärt sortiment av grimmor, grimskaft och borstar.
Naturligtvis har vi skonsamma och vårdande hästschampon, pälsglans och lite för ditt stallapotek.