Marsvin Mat

 

 

Marsvin mat och hö av den finaste kvaliteten

För att ditt marsvin ska få i sig sitt dagliga näringsbehov är det viktigt att de har fri tillgång till hö, kompletterande foder och friskt vatten. Hos oss hittar du både ett högkvalitativt hö och marsvin foder i både pellets- och müsliform.

Hö till marsvin

Hö är den viktigaste näringskällan för ditt marsvin och bör stå för ca 80 % av dess dagliga kost. Hos oss hittar du ett högkvalitativt hö i olika förpackningsstorlekar.

Naturligt hö i komprimerad förpackning

Naturligt hö för smådjuren

Ett hö med mycket timotej, som de små djuren bara älskar. Höet är svenskodlat och är halv pressat i en 110 liters förpackning. Vikten är cirka 3 kg.
Priset för mini balen är 139 kronor.

Minibal 10 kg med kvalitetshö till de små djuren

Norskt Kvalitets hö – ”To gode naboer”

Ett blandat hö med hög kvalitet, som innehåller mycket timotej och är gott och smakligt.
Norsk kvalitets-Hö rekommenderas till marsvin, kaniner, hamster, degus, chinchilla och ökenråtta.
Minibalen, är komprimerad och väger 10 kg. Priset för den är 299 kronor.

Här kan du läsa mer om det norska höet

Kvalitetshö med bl.a timotej för smådjuren

Hö för våra gnagare

Samma som ovan, men i en mindre komprimerad förpackning.
Förpackningen är på 2 kg och kostar 79 kronor. 

Hö med örter för våra gnagare

Höet innehåller en rik blandning av olika örter och gräs. Detta hö ger en frisk doft och lukt av sommaräng.
Örterna är extra rik på viktiga mineraler och kostfiber som alla gnagare behöver.
Ört-hö rekommenderas till marsvin, kaniner, hamster, degus, chinchilla och ökenråtta.
Förpackningen är på 500 gram och kostar 39 kronor.

Alfalfa ett proteinrikt hö med mycket fibrer och kalcium

ALFALFA – Ett hö med extra protein!

Alfalfa har extra lågt sockerinnehåll, men extra högt innehåll av livsviktiga proteiner, fibrer och kalcium. Ungdjur, dräktiga djur och digivande djur, bör därför ha tillgång till Alfalfa. Alfalfa skall ges som ett komplement till alla typer av gnagare, men då höet innehåller mycket kalcium, bör man EJ ge Alfalfa som enda hösort till kaniner. Alfalfa är även bra att ge till djur som inte gärna äter så mycket hö, helt enkelt för att få igång deras ätande av vanligt hö.
Alfalfa har ganska grova stjälkar och många små blad. Hos torkad alfalfa är både stjälkar och blad förhållandevis spröda och har lätt för att knäckas och smulas sönder. Det som är krossat i botten av påsen, skall du inte slänga, utan det ges också med fördel till djuren, då detta är mycket näringsrikt.
Alfalfa hö rekommenderas till marsvin, kaniner, hamster, degus, chinchilla, ökenråtta.
Förpackningen är på 500 gram och kostar 35 kronor.

Pellets, müsli eller rena spannmål

I butiken finns flera müsliblandning och pellets att välja mellan. Givetvis säljer vi även rena spannmål. Havre till exempel är många kaniner och marsvin förtjusta i. 1 kg havre kostar 10 kronor.

Visste du förresten att marsvin och även kaniner äter små mängder nästan hela dagen?

Se alltid till att det finns gott om färskt vatten eftersom kaniner konsumerar nästan dubbelt så mycket vatten som mat!

edel-kaninfoder

Edel Kanin & Marsvinsfoder

Detta är ett pelletsfoder gjort på högkvalitativa och smakliga råvaror som ger ditt marsvin en varierad kost och all viktig näring som den behöver. En avvägd balans mellan kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler är grunden i detta foder och dessutom gynnar det ditt marsvins tänder då de slipas ned på ett naturligt sätt när de gnagar.

Glöm inte att ge ditt marsvin fri tillgång till ett smakligt hö samt en skål/flaska med rent vatten!

Råvaruinnehåll: Havre, vetekli, grönmjöl, havrekli, torkad betmassa, vete, rapsmjöl extraherat, vetefodermjöl, betmelass, korn, kalciumkarbonat, sojamjöl, natriumklorid, bryggerijäst, vegetabiliskt fett och olja, SB Bactocell (bakteriekultur) samt vitaminer och spårämnen.

Finns i säck på 20 kg Pris; 259 kronor. Går att köpa uppvägt 25 kr/kg

 

Marsvin Royale Müsli – TYVÄRR SLUT HOS LEVERANTÖREN

Marsvin Royale passar till marsvin i alla åldrar och är speciellt framtaget för att möta ditt marsvins näringsbehov och ge måttligt med energi. I detta müslifoder finner du lämpliga nivåer av smältbara fibrer som stödjer en sund mag och tarmfunktion samt mineraler och strukturella fibrer som bidrar till att främja en normal slipning av ditt marsvins tänder.

Marsvin Royale är gjort på spannmål med en blandning av värmebehandlade flingor, hackade fibrer, örter och grönsaker. Dessutom är fodret belagt med ett tunt skikt av glukos som ökar aptiten hos ditt marsvin men även mängden av olika örter ger födan en aptitretande smak och innehåller alla viktiga näringsämnen som ditt marsvin behöver.

Fodret har en unik kombination av naturliga antioxidanter från växter som bidrar till att stödja ditt marsvins immunsystem och dessutom är det rikt på vitamin C – det vitamin som ditt marsvin inte kan tillverka på egen hand. Marsvin Royale innehåller även essentiella omega-3 och 6 fettsyror som stödjer en frisk hud- och päls funktion.

Vi säljer förpackningar på 3 kg. Priset för en påse är 109 kronor.

Marsvinsmüsli Hobby First Cavia Müsli 15 kg

Hobby First Cavia Marsvinsmüsli

Med CAVIA MUESLI får ditt marsvin ett superläckert foder. De utvalda ingredienserna ger en intensiv smak och är enren njutning för ditt marsvin. Denna müsli innehåller alla nödvändiga vitaminer,  t.ex. C-vitamin, samt andra näringsrika ingredienser som hjälper till  att hålla ditt husdjur i god form.
 
Fodret innehåller korn, torkat grönfoder, frö och frukter med högt oljeinnehåll, baljväxter, grönsaker, örter, mineraler, produkter från andra växter, oljor och fett, fermentering från mikroorganismer, mejeriprodukter.
 
Priset för en säck på 15 kg är 375 kronor. (beställningsvara) 99 kronor för 3 kg
 
Mer info om produktens innehåll finner du om du trycker på pdf-ikonen nedan