Fågelskrämmor

RYOM Fågelskrämma för att hålla oönskade fåglar borta

 

 

 

RYOM Fågelskrämma

Fågelskrämman består av en rovfågelliknande drake och ett teleskopiskt glasfiberspö. Draken är monterad vid slutet av spöet och rör sig naturtroget i vinden. Glasfiber spöet kan dras ut till 7 m och drakens vingspann är 140 cm. Även vid mycket lätt vind kommer draken stiga, fladdra och dyka som en rovfågel, vilket håller skadefåglar borta från grödor och liknande. Genom sitt beteende och utseende utnyttjar draken fåglars instinktiva rädsla för rovfåglar. Effektiv mot störande fåglar som starar, måsar, kråkor, råkor, duvor, gäss m.fl. Vid hård vind, ca. 11-13 meter per sekund, bör draken tas ned för att inte gå sönder.

 

 

Fågelskrämma Drake rovfågel

Drake rovfågel, lös

Lös drake 140 cm lång, för montering på teleskopskaft.

 

Fågelskrämma, Drake med svans för att hålla borta oönskade fåglar

Drake med svans. Lös

Lös drake med svans, 60 cm bred för att alternera så inte fåglarna vänjer sig.

 

Fågelskrämma Uggla med rörligt huvud, håller rovfåglarna borta

Fågelskrämma, Uggla – rörligt huvud och oranga ögonen är tricket!

Ugglan som är 40 cm hög håller oönskade fåglar borta. Ugglan är mycket naturtrogen med sitt rörliga huvud och guloranga ögon.
Den är en effektiv hjälp att hålla båten, bryggan, balkongen eller trädgården fri från skränande och förorenande fåglar. Effektiv mot måsar, duvor, skator, kråkor, gäss, änder och andra fåglar.
Ugglan är mycket naturtrogen med sitt rörlig huvud som rör sig i vinden. Fåglar har ju en förmåga att vänja sig, så för bästa effekt
kan man flytta ugglan någon gång per vecka. Ibland har det behövts flera ugglor, för att hålla fåglarna borta.
Ugglan kan monteras på en träplatta som fästs i botten med vinkelkrokar som vrids in i de "klackar" som finns på bägge sidor av foten. Det går också att borra hål i dessa klackar och skruva fast ugglan. Ett annat sätt är att fylla ugglan med sten eller grus.
En tredje möjlighet är att sätta ugglan på ett rör eller en stolpe. Det finns en öppning i botten där man kan sätta in röret.