Arion med katt

100% naturligt kattfoder

Kvalitet - Omsorg - Noggrannhet

Ett foder med många år på nacken, men för Tungelstaboden är det helt nytt! Vi har ännu så länge inte något lager av produkten, men de små påsarna på 300 gram finns hemma för att vi skall kunna börja att introducera fodret. Kanske är det någon sort ni brukar köpa och önskar handla det på lite närmare håll, hör gärna av er så tar jag hem det.

ARION ORIGINAL SERIEN - HELT GLUTENFRI

ARION Original är helt glutenfritt och innehåller inga källor av majs eller vete. Majs och vete är ofta anledningen till att katter reagerar på den mat vi serverar dem.
ARION väljer ingredienser från tre grundläggande principer:
• Råvarorna ska vara naturliga
• Råvarorna ska vara lättsmälta
• Råvarorna ska minimera risken för allergier

En väsentlig del av fodrets smältbarhet är upptagnings förmågan.  ARION Original garanterar en upptagningsförmåga på minst 83%, en sådan hög upptagningsförmåga kan endast uppnås genom råvaror av mycket hög kvalitet.
Köttinnehållet i ARION fodret kommer uteslutande från Lamm, lax, hjort och kyckling. Det höga innehållet av kött i ARION foder ställer höga krav på kvalitet. Kött från Lamm, Lax, Hjort och kyckling har en hög smältbarhet. 
Som källa till vegetabiliskt protein använder ARION primärt ris som har en hög smältbarhet, högt energi innehåll och är nyttigt. Ofta är ris enda källan till animaliskt protein i foder från ARION. 

7:e påsen GRATIS!

ARION Breeders Club

ARION vill gärna vara med till att säkerställa hälsa och välbefinnande för skandinaviskt hund- och kattavel. Därför erbjuder ARION registrerade uppfödare att bli medlem av ARION Breeders Club!
Som medlem får du förmåner och extra fördelar som t.ex. rabatt vid foderköp och möjlighet för att beställa valppaket eller kattungepaket. Dessa paket innehåller information om företaget, ARION foder för ett par dagar och ett gåvokort för det första foderköpet.

Hur blir man medlem?

För att bli medlem i ARION Breeder Club ska du uppfylla ett av följande krav:

  • Ha en kennel som är registrerad hos SKK och vara aktiv uppfödare
  • Vara aktiv jägare med giltigt jaktkort
  • Ha en registrerad servicehund, vakthund eller tjänstehund
  • Vara medlem i SVERAK

Det kan ta ca. 14 dagar innan du får ditt medlemskort hemskickat om din ansökan godkänns. Kortet är personligt och kan användas vid köp av ARION Original Hund, Original Cat eller No Grain i storlekarna 7,5-12 kg. Det är inte tillåtet att vidareförsälja foder som är köpt med Breeders Club-rabatt.
Om du vill ansöka via mail kan du skicka din ansökan till: arion@natural-brande.dk

Tandvård – Hög smältbarhet – Starkt immunförsvar

Tandvård – Mättnadskontroll – PH-kontroll
Den särskilt framtagna formulan motverkar de olika processer som leder till parodontala sjukdomar. Ett urval av naturliga fibrer, inklusive betmassa och psylliumfrön, ger mättnadskänsla, reglerar passagetiden genom tarmen och eliminerar hårbollar. Reglerade nivåer av magnesium och ett målvärde för urinens pH på 6,0–6,4 minskar risken för att urinsten bildas och främjar friska urinvägar.

Tandvård – Mättnadskontroll – PH-kontroll
Den särskilt framtagna formulan motverkar de olika processer som leder till parodontala sjukdomar. Ett urval av naturliga fibrer, inklusive betmassa och psylliumfrön, ger mättnadskänsla, reglerar passagetiden genom tarmen och eliminerar hårbollar. Reglerade nivåer av magnesium och ett målvärde för urinens pH på 6,0–6,4 minskar risken för att urinsten bildas och främjar friska urinvägar.

Reglerad Magnesiumhalt – Hög smältbarhet – Tandvård
En välbalanserad mineralsammansättning stimulerar vattenintaget, vilket gör urinen mer utspädd och därmed minimeras risken för kristall- eller stenbildning.Reglerade nivåer av magnesium och ett målvärde för urinens pH på 6,0–6,4 minskar risken för att urinsten bildas och främjar friska urinvägar.
För att garantera ett tillräckligt tolerant matsmältningssystem har ARION Original Urinary 34/13 formulerats med högkvalitativt animaliskt protein, lägre stärkelsehalt och berikats med olika prebiotika och omsorgsfullt utvalda fiberkällor.
Den särskilt framtagna formulan motverkar de olika processer som leder till parodontala sjukdomar. Tack vare dess mångsidighet kan den uppnå en betydande minskning av orala hälsoproblem.

ARION Kattfoder har tre viktiga funktioner gemensamt

1.  TANDVÅRD – Ett unikt koncept för att underhålla en god munhälsa. 
2.  STARKT IMMUNFÖRSVAR – Naturliga antioxidanter stärker immunförsvaret och skyddar din katt
3. ANTI-HÅRBOLL – Fiberkällorna främjar en effektiv maghälsa och minskar bildandet av hårbollar 

Tandvård

Parodontala sjukdomar är ett av de vanligaste hälsoproblemen och påverkar mer än 80 % av alla vuxna katter. Till parodontala sjukdomar räknas ett antal inflammatoriska tillstånd som orsakas av plack och drabbar parodontium, den vävnad som omger och stödjer tänderna.
Ansamlingar av plack som senare förkalkas till tandsten leder till tandköttsinflammation (gingivit), nedbrytning av parodontium och slutligen tandlossning. Parodontal sjukdom är ett tyst tillstånd eftersom de flesta djur inte uppvisar några märkbara kliniska symptom. Det är först i de senare stadierna som hälsoproblem uppstår, såsom halitos (= dålig andedräkt), minskad aptit, rodnad och svullnad av tandköttet. ARION Original erbjuder ett unikt koncept för att underhålla och förbättra en god munhälsa. Den särskilt framtagna formulan motverkar de olika processer som leder till parodontala sjukdomar. Tack vare dess mångsidighet kan den uppnå en betydande minskning av orala hälsoproblem. Kliniska studier har visat att fosforylerat vitamin C minskar plackbildning och tandsten, samt underlättar tillbakabildning av gingivit avsevärt. Effekten förstärks i kombination med polyfenoler i grönt te och polyfosfater. Grönt te-extrakt (Camellia sinensis) har betydande antibakteriella och antioxiderande egenskaper tack vare förekomsten av polyfenoler som katekiner. Det är vetenskapligt bevisat att grönt te-extrakt minskar den orala bakteriehalten, plackansamlingen och halitos. Foderbitarna är täckta med polyfosfater, som utsöndras i munhålan för att på ett naturligt sätt binda kalciumet i saliven och därigenom förhindra att det tas upp och bildar tandsten. Efteråt utsöndras kalciumet igen till mag- och tarminnehållet, där det kan tas upp och bidra till utvecklingen av ett starkt skelett.

Starkt immunförsvar

Kattens livsstil avgör delvis dess näringsbehov. ARION Original är särskilt framtaget för att hålla katter med en normal aktivitetsnivå och tillgång till utomhusvistelse i en optimal kondition. En anpassad energihalt och tillsatser av ett urval naturliga antioxidanter stärker immunförsvaret och skyddar din katt under dess olika utomhusaktiviteter och dagliga utmaningar. ARION Original är omsorgsfullt utvecklat för att stödja de essentiella funktionerna och stimulera immunsystemet för att garantera en optimal kondition.

Anti-Hårboll

Katter lägger 25 % av sin vakna tid på att tvätta eller putsa sig och sväljer på grund av sin sträva, tandade tunga stora mängder päls varje dag. De tillsatta fiberkällorna främjar en effektiv maghälsa och minskar bildandet av hårbollar genom att binda det svalda håret i tarmarna och avlägsna det genom avföringen. ARION Original Fit 32/19 stimulerar tarmpassagen och avlägsnar kontinuerligt det hår som svalts vid putsning.

ARION FRIENDS - Ett budgetfoder med naturliga ingredienser